Geen categorie

Als ik dit maar doe dan wordt alles beter

Hoe zit dat met jou, wacht jij liever totdat alles perfect is, voordat je eindelijk dát gaat doen wat je het allerliefste wilt? Voordat je je droomleven gaat leven? Wacht jij liever totdat de omstandigheden in jouw ogen perfect zijn, omdat het dan makkelijker lijkt?

Als ik maar..

Ik ken mijzelf vrij goed en vroeger was ik altijd van het uitstellen. Omdat ik vond dat ‘het’ nog niet perfect was. Ook was het nooit de ‘juiste’ tijd. Als toch eerst maar die omstandigheden anders waren, beter, of liever nog, perféct! Als ik de juiste tegen het lijf zou lopen. Als ik voldoende geld zou hebben. Als ik maar werk vond dat ik écht leuk vond. Als ik me echt goed zou voelen. Dán….. dan kon ik ontspannen. Dan was alles makkelijker. Dan zou alles moeiteloos gaan. Dan kon ik verlangen. Dan kon ik gelukkig zijn. Dan zou ik mij veilig voelen. Dan kon ik mijn dromen waar gaan maken. En vul maar in.

Maar wanneer is iets perfect?

Wie zegt dat iets überhaupt perfect moet zijn? En wanneer zijn omstandigheden perfect? Welke voorwaarden hangen daaraan? Zijn dat voorwaarden die anderen hebben verzonnen? Of juist voorwaarden die weer zélf aanhangen, veelal gebaseerd op wat we zien in onze buitenwereld, of op wat we geleerd hebben in ons verleden en als overtuiging opgeslagen ligt in onze binnenwereld? Zien we het concept van perfectie wellicht als een toekomstbeeld wat er nooit gaat komen, maar waar we wel angstvallig aan vast blijven houden, ophopen en naar verlangen? Ontkennen we hiermee tegelijkertijd niet het allesbepalende Nu-moment, onze creatiekracht en ons Zijn? Is deze perfectie en imperfectie wellicht een illusie van ons verstand?

Het is al goed

Zou het in plaats daarvan kunnen zijn dat iets per definitie gewoon ‘kloppend’ en oké is, nu al, precies zoals het is? Gewoon om de reden dat het IS? Emoties, gevoelens, situaties en omstandigheden. En zou het dan ook kunnen zijn dat jij en ik NU al, zoals we zijn, precies goed, kloppend en dus dan toch ‘perfect’ zijn? Zou met die gedachte alles niet veel makkelijker zijn? We maken het onszelf afen toe zo moeilijk! Zijn we vanuit onze voorouders geprogrammeerd dat het leven moeilijk moet zijn? Dat je daarvan leert, groeit, en groot en sterk wordt? Het leven is toch bedoeld om moeiteloos en makkelijk te zijn? Het leven IS toch moeiteloos en makkelijk? Het leven stroomt door ons ieder heen, iedere milli seconde weer, als een moeiteloze vreugde die precies weet waar ze heen wilen hierbij de weg van de minste weerstand volgend. Hoe meer kloppend, of dan noem ik het toch perfect ;-), kan iets zijn? En dít is wie ook wij zijn, jij en ik! Wij zijn in essentie deze perfectie. Alleen vergeten we dat veelal. En denken we in plaats daarvan dat er aan (onze) perfectie voorwaarden hangen…

Zo binnen zo buiten

Stel nou dat je ervoor kiest om Nu gelukkig te zijn. Om Nu te ontspannen. Om te besluiten dat Nu alles moeiteloos en makkelijk gaat, dat Nu het juiste moment is voor wat dan ook. Dat wat er ook is, het oké is. Dat wat er ook is, los is van allerlei labeltjes. Dan ga je toch met andere ogen kijken? Dan voel je je toch heel anders dan dat je vindt dat alles eerst perfect ‘met voorwaarden’ moet zijn? Als je met ogen kijkt die in alles perfectie ‘zonder voorwaarden’ zien, dan voel je je veel vreugdevoller, liefdevoller, dankbaar en vol waardering. Dan zie je kansen en mogelijkheden daar waar je ze eerst niet zag. Dan hoef je alleen nog maar te Zijn en mee te bewegen met wat er IS en met wat er zich op dat moment aandient. Perfectie is dan wat je (terug) zult zien in je buitenwereld. In je omstandigheden, in je relaties, in je werk, in je financiën, en bovenal in jeZelf!

Marjolein

Leuk als je dit artikel deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *