Geen categorie

Het IS er al, terwijl ik dacht dat het eraan zat te komen…

Steeds dacht ik maar ‘het komt er aan, straks, volgende maand, dán komt het, dán is het er’. Nadat ik vanmorgen mijn afstemritueel extra kracht gaf door een audio te luisteren van een lief en mooi medemens, valt ineens het kwartje. Ik besef mij dat ik, als ik dat blijf denken, dat het nooit komt! Dat het altijd ‘blijft komen’! Dan kan ik lang wachten en tegen de tijd dat ik 80+ ben zal ik denken ‘waar blijft het nou? Het kwam er toch aan? Wat doe ik verkeerd?’

Vertrouwen
Al voelde ik continu vertrouwen, ook met de energie van vertrouwen zeg ik eigenlijk ‘ik weet dat het eraan komt, maar het is er nog niet’. Deze energie, de energie van ‘het is er nog niet” is er eigenlijk één van tekort, ik had niet in de gaten dat ik dit uitzond. Tja, en wat zie ik dan weerspiegeld in mijn buitenwereld? Precies! Allerlei omstandigheden en signalen dat ‘het er nog niet is’! En dat kan ik inderdaad beamen. Ik zeg je eerlijk, het was vrij rustig met klanten de afgelopen maand. Ze waren er wel, maar ze zaten niet massaal bij mij aan de keukentafel zoals ik graag wilde. Ze zaten waarschijnlijk aan hun eigen keukentafel te wachten en te hopen dat ‘het er snel aan zou komen’.

Een goed gevoel
Wanneer je denkt dat het er aan komt kan dat je wél een heel goed gevoel geven. Dat gaf het mij ook! Voor mij was dat een poosje een gedachte die mij dichter bij mijn verlangen bracht. Ik zeg dan ook zeker niet dat je niet mag denken dat het er aan komt. Het gaat erom dat de gedachtes die er in jou leven en die jij voedt, jóu een goed gevoel geven. En dat je weet dat je daartoe in staat bent. En soms kun je nog niet bij de gedachte van ‘alles wat ik verlang is er al’, of ‘alles is goed’. Zijn die net een stap te ver om te geloven. En dat is prima! Het heeft zich ook nog niet gemanifesteerd in je buitenwereld, dus het is enigszins logisch dat je het nog niet kunt geloven en voelen. Het is ok als je dat nog niet kunt voelen! Ik kon dat eerst ook niet voelen! Zoek dan een gedachte die jij wel kunt voelen, eentje die supergoed voelt.

Een wereld die opengaat!
Zelf dacht ik voorheen altijd dat het alleen voor anderen was weggelegd, niet voor mij. Dat je alleen maar ‘alles is goed’ kon denken als je omstandigheden ‘goed’ of ‘meer dan goed’ waren (die van mij kon ik lange tijd nou niet als ‘goed’ bestempelen). Tijdens de afgelopen jaren kwam ik er stap voor stap achter dat dat niet zo was. Voor mij althans. Ik kwam erachter dat het allemaal begint bij MIJ. Door te kijken, eerlijk, naar wat er zich in mijn binnenwereld afspeelde, in plaats van te kijken naar wat mijn buitenwereld allemaal wel niet deed of bereikt had. Dat de overtuiging ‘het is alleen voor anderen weggelegd’ niet meer is dan een overtuiging, die ik vervolgens ook los kan laten en, eventueel, in een nieuwe, veel fijnere kan gaan geloven. En toen ik dat besefte, ging er een wereld voor mij open.

Alles wat ik wens IS ER AL
En deze wereld blijft zich ontvouwen. Zoals ook vandaag. Ik voel, zie en wéét, met iedere cel van mijn lijf, dat het er NU al is, Alles! Ik vóel welke waarde deze zin voor mij heeft! Terwijl ik op de fiets naar een belangrijke afspraak ga herhaal ik deze zin tegen mijzelf. Hardop en wel 10 keer. Wat voelt dit goed!! Alles wat ik wens (en tegelijkertijd alles wat ik niet wens), het is er allemaal! De vrijheid, de liefde, de overvloed, de vreugde. Maar ook mijn groeiende en bloeiende onderneming, lieve klanten, een fijne en gezonde geldstroom, die droom woonplek, het onbekende wat nog niet zichtbaar is maar o zo leuk is. Het IS er al! Ik zag het alleen niet omdat ik dacht dat het ‘eraan zat te komen’. Maar het IS ER AL…

Ik voel dat ik straal van binnen uit en met een mega lach op m’n gezicht zegt iedereen die mij tegemoet fietst vriendelijk en met een net zo grote lach gedag. Ik geniet ervan en ze krijgen een lieve groet terug. Wat is het leven toch leuk en heerlijk! Als alles en iedereen inderdaad met elkaar verbonden is, is dit voor mij weer een heel rijke bevestiging. Want hoe vaak ben ik in het verleden wel geen chagrijnige mensen tegengekomen terwijl ik zelf echt niet lekker in mijn vel zat ;-)?

♥ Marjolein

Leuk als je dit artikel deelt!

2 thoughts on “Het IS er al, terwijl ik dacht dat het eraan zat te komen…

  1. Wat een mooie en krachtige affirmatie Marjolein! Na het lezen van je stuk bedacht ik me dat ik mezelf ook min of meer ‘in de wachtkamer’ heb gezet. Ik ben op weg naar mooier werk voor mezelf (dmv opleiding), maar ‘dat is er nog niet’. Hoeveel fijner voelt het om te zeggen dat het er al is! Het gaat er inderdaad om me hiervan bewust te zijn, wat er nu al is :-). Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *