Geen categorie

Hoe goed kun jij ontvangen?

Wanneer iemand iets voor je doet, iets wilt geven of zijn of haar hulp aanbiedt, kun je dit niet altijd ‘zomaar’ aannemen. Je hebt het gevoel dat er iets tegenover moet staan. Een gewone dankjewel is veelal niet voldoende. Je kunt je ergens een beetje schuldig voelen, wat ongemakkelijk ook. Want jij bent altijd degene die gééft. Jij bent altijd degene die hulp aanbiedt, en dat voelt zo natuurlijk om te doen dat je daar niks voor terug hoeft.

Maar geef je daadwerkelijk onvoorwaardelijk of verlang je toch stiekem naar een bepaalde erkenning? Want als geven en ontvangen in balans zou zijn dan zou je je niet ongemakkelijk voelen als de ander iets voor jou doet, of je iets geeft. Dat zou je je in plaats van je ietwat schuldig te voelen gewoon goed, blij en dankbaar voelen. Wanneer je alleen maar geeft zonder te kunnen ontvangen ontneem je jezelf de mogelijkheid om je heelheid te ervaren. In de heelheid die je bent is geven en ontvangen in balans. Jij bent gever en je bent ontvanger.

Weet dat er nu balans mag komen in jouw geven en ontvangen. Je bent het waard om te ontvangen, om hulp te krijgen zonder dat daar iets tegenover hoeft te staan. Net zoals geven is ontvangen jouw natuurlijke staat van zijn. Het is tijd voor jou om te leren ontvangen. Het is tijd om je eigen waarde te gaan zien en te voelen. Want dat is waar ontvangen over gaat, over jouw eigenwaarde. Je bent waardevol en je bent ontvangen waard! Ontvang vandaag onvoorwaardelijk vanuit de liefde voor jezelf wanneer de ander je iets geeft, aanbiedt of iets voor je doet, en voel eens hoe fijn dat is.

♥ Marjolein

Leuk als je dit artikel deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *