Geen categorie

Je hoeft niet te veranderen

Worden wie je werkelijk bent. Een prachtige zin die ik laatst weer eens voorbij zag komen. Word de beste versie van jezelf, zie ik ook regelmatig op social media of in online nieuwsbrieven. Het impliceert echter dat er een andere, betere versie van jezelf is die mooier, leuker, aantrekkelijker, wijzer etc. is. Als een soort bevestiging van onze oerangst die zegt dat we niet goed genoeg zijn.

Wie je werkelijk bent

En ik vraag me af, kun je worden wie je werkelijk bent als je denkt dat je nú niet bent wie je werkelijk bent? Is het niet denkbaar dat je al bént wie je werkelijk bent, maar dat je vergeten bent wie je werkelijk bent? Voel je dat je hiermee enorm de druk van de ketel haalt? Want je hóeft dan namelijk niet te veranderen. Tenzij je dat wilt natuurlijk. Tenzij je jezelf niet goed genoeg vindt.

Moeite doen om ‘beter’ te zijn

Wanneer je de beste versie van jezelf wilt zijn (en gelooft dat je dit nog niet bent), ga je toch stiekem je best doen. Je gaat moeite doen om ‘beter’ te zijn dan dat je jezelf vindt, sommige delen van jezelf ga je onderdrukken (want horen die bij de beste versie van jezelf? Nope..) en je gaat jezelf alsnog bekritiseren (want hey, je bent immers nog steeds niet die beste versie van jezelf!)

Je kunt niet iemand worden die je niet bent

Maar laat mij je vertellen dat je niks hoeft te doen, niemand anders hoeft te zijn om te worden wie je werkelijk bent of om de beste versie van jezelf te zijn, want je bént het al! Je kúnt namelijk niet iemand worden die je niet bent! Met andere woorden, je kunt alleen maar iemand of iets worden wat je in potentie al bent en altijd zult zijn.

Wie denk je dat je bent

De vraag is dus, wie denk je dat je bent? Wanneer je naar jezelf kijkt, zie je een mens met onvolkomenheden, die dingen heeft gedaan of gezegd die je liever niet deelt, die gedachtes en emoties heeft die ze niet durft uit te spreken uit angst voor afwijzing, uit schaamte, of vanuit schuldgevoelens? Zie jij iemand die niet goed genoeg is en die een betere versie van zichzelf moet worden?

Verandering van perspectief

Of, kun je door de ogen van je ziel, van bewustzijn kijken, en tot de conclusie komen dat je al bent wie je werkelijk bent? Dat het OK is zoals je bent. Dat alles wat er in jou leeft OK is zoals het in je leeft. Dat je NU al de beste versie van jezelf bent. Dat het er dus niet om gaat wat je doet, voelt, denkt, zegt, of bent gaan geloven, maar dat het gaat om verandering van perspectief. Een liefdevolle blik. Die als een herinnering diep in jou ligt opgeslagen, nieuwsgierig en geduldig wachtend om door jou ontdekt en gezien te worden.

Je bent precies goed zoals je bent

Wanneer je een glimp opvangt van deze herinnering, van je eigen Goddelijkheid (want dát is wie je werkelijk bent) zul je het voelen. Het zal je ontroeren, je zult het herkennen. Je leven lijkt vreugdevoller, (kleur)rijker, liefdevoller. Je zult innerlijk weten dat alles precies goed is zoals het is. Dat jij precies goed bent zoals je bent, ieder moment, ongeacht wat je doet, denkt, zegt, voelt of gelooft. Sluiers vervagen en je zult ontdekken dat je verbonden bent met alles. Dat je onderdeel bent van het grotere geheel, de oneindigheid. Dat jij zelf dit grotere geheel, deze oneindigheid bént!

Eigen liefde

En alles wat jou weghoudt van deze herinnering zal vervagen en minder ruimte innemen in je leven. Een shift van binnen uit, die begint met liefde. Jouw eigen liefde. Met houden van wat er is en zoals je bent, ieder moment. Want alles wat er is, wat je voelt, denkt en ervaart, is er om jou dit alles te helpen herinneren.

Marjolein

Leuk als je dit artikel deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *